GELD BESPAREN MET ZONNEPANELEN

Hoeveel geld ga je besparen met zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een investering die je niet dagelijks doet. Maar het is een duurzame investering en je energierekening wordt meteen flink lager, waardoor je de investering terugverdient. Daarna kun je nog vele jaren profiteren van gratis zonnestroom. 

Welke factoren zijn van invloed op de besparing en terugverdientijd?

Hoeveel je precies met zonnepanelen bespaart en hoe snel je de investering terugverdient is van veel factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit en het vermogen van de zonnepanelen, aan de ligging van je dak en aan de elektriciteitsprijs. De geschatte terugverdientijd op basis van het huidige vermogen van de zonnepanelen en de actuele elektriciteitsprijzen (peildatum februari 2022) is 3 à 4 jaar.

Kies voor A-kwaliteit zonnepanelen voor de beste prijs

Er is veel verschil in de kwaliteit van zonnepanelen. Je wilt natuurlijk dat je zonnepanelen zo lang mogelijk meegaan en daarom levert Soltec Services uitsluitend topkwaliteit zonnepanelen met een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Dat geldt ook voor de omvormer en overige installatiematerialen. 

Hoe meer vermogen hoe groter de opbrengst

Het maximale vermogen van een zonnepaneel bepaalt wat de gemiddelde opbrengst zal zijn. Het maximaal vermogen wordt uitgedrukt Wattpiek (Wp). Dit is het vermogen dat het zonnepaneel onder ideale omstandigheden kan opwekken. Een zonnepaneel van bijvoorbeeld 360 Wp, wekt per jaar gemiddeld 306 kilowattuur (kWh) op. Om je een idee te geven; een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt per jaar zo’n 3.500 kWh aan stroom.

De ligging van je dak ten opzichte van de zon

Voor een optimaal rendement van de zonnepanelen is een schuin dak in de richting van het zuiden het meest geschikt, want hier ‘vangen’ de zonnepanelen de meeste zon. Liggen de panelen niet op het zuiden, maar ongeveer zuidoost of zuidwest? Dan kun je voor de zekerheid 10% van de verwachte opbrengst afhalen.

Eerlijk en betrouwbaar advies op maat

Je begrijpt dat het vanwege al deze factoren niet mogelijk is om telefonisch of online een betrouwbaar advies en een eerlijke inschatting van je besparing te geven. Daarom komt een vakspecialist van Soltec Services altijd bij je thuis om een gedegen inschatting van jouw situatie te maken en je wensen te bespreken. Op basis van al deze gegevens ontvang je van ons een eerlijk advies en een transparante offerte op maat. Daarbij leggen we je uit welke keuzes we gemaakt hebben en waarom. Op deze manier kun je een betrouwbare en weloverwogen beslissing nemen. Ben je het eens met ons advies en offerte? Dan plannen we samen de installatie met je in.

Begin nu met besparen!

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen, of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat de terugverdientijd is? We komen graag bij je langs om ter plekke jouw situatie te beoordelen en je persoonlijk en vrijblijvend te adviseren. Neem daarom direct contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.