ZONNEPANELEN-CHECK

Waarom is een zonnepanelen-check door een vakspecialist belangrijk?

Er zijn veel aanbieders van zonnepanelen die je op basis van alleen een online check, heel veel besparing beloven. Maar helaas is het zo eenvoudig niet. Om voor jou het echte voordeel van de aanschaf van zonnepanelen te berekenen, is er meer informatie nodig dan alleen het dakoppervlak en je energieverbruik. Daarom komen wij van Soltec Services persoonlijk bij je langs voor een advies op maat. We leggen je graag uit wat we doen en waarom persoonlijk advies zo belangrijk is. 

Jouw zonnepanelenvraag wordt persoonlijk behandeld

Als we je vrijblijvende offerte-aanvraag via onze website hebben ontvangen, gaat één van onze vakspecialisten voor je aan de slag. Hij of zij beoordeelt jouw aanvraag persoonlijk en individueel en komt voor de beste beoordeling bij je thuis. Omdat veel factoren van invloed zijn op de uiteindelijke prijs en terugverdientijd, bespreken en beoordelen we daarom onder andere de volgende zaken:

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Of jouw dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen, is afhankelijk van een aantal zaken. We beoordelen daarom of en welke dakdelen de meest gunstige ligging hebben ten opzichte van de zon en of er voldoende oppervlak beschikbaar voor een rendabel aantal zonnepanelen. Daarbij kijken we ook of het dak voldoende draagkrachtig is voor het gewenste aantal zonnepanelen. 

Wat is je energieverbruik?

De hoeveelheid energie die je gebruikt is medebepalend voor het optimale aantal zonnepanelen. Daarbij bespreken we niet alleen het huidige energieverbruik, maar bespreken we ook je wensen of plannen voor de toekomst. Ben je bijvoorbeeld van plan om in een elektrische auto te gaan rijden, om te gaan koken op inductie of om een warmtepomp aan te schaffen? Door hiermee alvast rekening te houden ben je met je zonnepanelen ook klaar voor de toekomst. 

Welke factoren zijn van invloed op de opbrengst van zonnepanelen? 

Voor een optimaal rendement van de zonnepanelen is een schuin dak in de richting van het zuiden, het meest geschikt, want hier ‘vangen’ de zonnepanelen de meeste zon. Verder hebben omliggende hoge gebouwen of bomen invloed op hoeveel zon het dak daadwerkelijk bereikt. Dit beoordelen we ter plekke en op basis daarvan maken we een betrouwbare inschatting van de opbrengst.

Zijn er nog bijkomende kosten voor het installeren van zonnepanelen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen is het ook belangrijk om bijvoorbeeld te kijken naar de bereikbaarheid van je dak. Kan er eenvoudig met ladders en steigers gewerkt worden of moet er een hoogwerker of een kraan gehuurd worden? Daarnaast is het belangrijk dat de zonnepanelen veilig worden aangesloten. Om overbelasting te voorkomen wordt de zonnepaneleninstallatie (of eigenlijk de omvormer) aangesloten op een vrije groep in de meterkast. Als deze vrije groep er niet is, moet deze nog worden gemaakt. 

Een betrouwbare keuze maken

Op basis van al deze gegevens ontvang je van ons een eerlijk advies en een transparante, vrijblijvende offerte op maat. Daarbij leggen we je uit welke keuzes we gemaakt hebben en waarom. Op deze manier kun je een betrouwbare en weloverwogen beslissing nemen. Ben je het eens met ons advies en offerte? Dan plannen we samen de installatie met je in.

Begin nu met besparen!

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen, of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat de terugverdientijd is? We komen we graag bij je langs om ter plekke jouw situatie te beoordelen en je persoonlijk en vrijblijvend te adviseren. Neem daarom direct contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.