ZONNEPANELENINSTALLATEUR

Kies een betrouwbare zonnepaneleninstallateur en voorkom gevaarlijke situaties

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare zonnepaneleninstallateur? Een vakspecialist die je zowel een eerlijk en gedegen advies geeft als ook de zonnepalen levert en voor je installeert? Dan ben je bij Soltec Services aan het juiste adres. Wij werken uitsluitend met de beste materialen en geven je eerlijk en persoonlijk advies op maat. Onze vakmensen installeren dagelijks een groot aantal zonnepanelen en hebben daardoor ervaring met de meest uiteenlopende ondergronden en omgevingssituaties. Bij het installeren van zonnepanelen zijn er verschillende zaken van belang. 

Plaatsen van de omvormer

Een omvormer presteert slechter als deze te heet wordt. Daarom is het belangrijk dat de omvormer op een goed geventileerde plaats komt te hangen, zodat deze zijn warmte goed kwijt kan. Een kleine afgesloten meterkast is dus niet ideaal.

Lengte en dikte van de bekabeling

Voor plaatsing van de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer, en tussen de omvormer en de meterkast, zijn een aantal zaken belangrijk. Zo geldt over het algemeen: hoe korter de kabels, hoe minder verliezen en hoe goedkoper de installatie. Verder moeten er geen zogenaamde ‘inductielussen’ in de bekabeling ontstaan en moeten de kabels dus strak op het dak liggen. De benodigde dikte van de stroomkabels is afhankelijk van het vermogen van je systeem, en dus van het aantal panelen. Wij berekenen dit voor je.

Aansluiting op de meterkast

Het is heel belangrijk dat de zonnepanelen goed worden aangesloten op de meterkast. Want als dit niet goed gebeurt, dan leveren de zonnepanelen niet hun optimale opbrengst en rendement en kunnen er bovendien ook gevaarlijke situaties ontstaan. De meterkast bevat zekeringen en groepen die de elektriciteit over het huis verdelen. Omdat met een zonnepaneelinstallatie veel stroom wordt vervoerd, moet je er zeker van zijn dat de meterkast de stroom van de omvormer en zonnepanelen aan kan om overbelasting te voorkomen. Wanneer jouw meterkast geschikt is voor zonnepanelen, kijken we of je een groep vrij hebt. De omvormer moet namelijk aangesloten worden op een vrije groep zodat er geen verbruikers tussen de omvormer en de meterkast zitten. Heb je geen vrije groep in de meterkast? Dan leggen onze monteurs deze voor je aan.

Kies voor installatie door Soltec Services

Er komt dus heel wat kijken bij de installatie van zonnepanelen. Om gevaarlijke situaties en lagere opbrengsten te voorkomen is het belangrijk om je zonnepanelen door de vakmensen van Soltec Services laten plaatsen. Installatiekosten heb je maar 1 keer, en van een goed geïnstalleerd systeem heb je tientallen jaren plezier.