ZONNEPANELEN INFORMATIE EN KOSTEN

Zonnepanelen kopen; hoe maak je de juiste keuze?

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Maar zonnepanelen kopen is niet iets wat je dagelijks doet en bovendien zijn er veel factoren van invloed op de uiteindelijke prijs en terugverdientijd. Daarom kiezen we bij Soltec Services niet voor het maken van een online scan, maar komen we persoonlijk bij je langs voor een advies op maat. 

Waarom is persoonlijk advies zo belangrijk?

Bij het kopen van zonnepanelen kun je niet gewoon even een online dakscan doen en op basis daarvan panelen kiezen en bestellen. Want een online dakscan maakt een schatting van het meest geschikte dakdeel op jouw adres en hoeveel standaardpanelen daarop passen. Maar deze ‘standaardberekeningen’ zijn bijna nooit van toepassing op jouw specifieke situatie. Daarom geven wij van Soltec Services persoonlijk advies waarbij één van onze adviseurs bij je thuis komt en jouw specifieke dak, situatie en wensen beoordeelt. 

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van zonnepanelen?

Bij de aanschaf van zonnepanelen zijn er veel factoren bepalend voor de keuze van het type en het aantal zonnepanelen. Voor het geven van een advies op maat, bespreken en beoordelen we daarom onder andere de volgende zaken:

  • Wat is de ligging (noord, zuid, oost, west) en de afmeting van het dak?
  • Zijn er obstakels op het dak (dakramen, dakkapel, schoorsteen)?
  • Zijn er omliggende (flat)gebouwen, bomen, etc. die invloed hebben op de opbrengst van de zonnepanelen?
  • Wat is je huidige energieverbruik en wat zijn verwachtingen voor de toekomst? Denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van een elektrische auto of het gasloos maken van een woning.
  • Is het dak goed bereikbaar voor installatie van de zonnepanelen?
  • Wat is de capaciteit van de aansluiting, is er een extra groep nodig in de meterkast?
  • Heb je voorkeur voor het uiterlijk van de zonnepanelen of voor de herkomst?

Op basis van al deze gegevens ontvang je van ons een advies op maat, met een gedetailleerd overzicht van de kosten, van je besparing en van je rendement.

Soltec Services helpt je een betrouwbare keuze te maken

Na ontvangst van jouw zonnepanelenadvies op maat, nemen we dit persoonlijk met je door. Daarbij leggen we je uit welke keuzes we gemaakt hebben en waarom. Op deze manier kun je een betrouwbare en weloverwogen beslissing nemen. Ben je het eens met ons advies en offerte? Dan plannen we samen de installatie met je in.

Kies nu voor zorgeloze zonne-energie!

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen, of je dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en wat de terugverdientijd is? We komen graag bij je langs om ter plekke jouw situatie te beoordelen en je persoonlijk en vrijblijvend te adviseren. Neem daarom direct contact op met een van onze specialisten voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.